16. feb, 2021

Ut av mørket

Siden februar 2020 har vi levd i et dystert regime, som vi med sikkerhet kan si har endret oss, landet vårt og verden.

Jeg gidder ikke engang si ordet for denne onde, snikende pandemien som har splittet oss fra de nære og kjære, gjort de eldre og engstelige om mulig enda mere engstelige, tatt fra mange levebrødet i form av nedstenging av arbeidsplasser som puber, storsentre, treningssentre med mere.

Ja det er utrolig mange som har blitt berørt, men jammen meg så har vi vært flinke også. de aller fleste av oss har pliktskyldigst gjort som vi har fått beskjed om, spritet, brukt munnbind, vasket hender, holdt avstand,gått i butikken så sjelden som mulig, truffet bare de aller nødvendigste personene. Listen er lang og vi må altså klare å holde ut litt til, til vaksinasjoner er unnagjort og kanskje kan vi få oppleve et pusterom fra å gå rundt med verdens høyeste skuldre på grunn av uro for smitte, sykdom og det som verre er.

Selv så håper jeg våren gjør et tidlig inntog, og er igang med noen forberedelser. Hvis bare været tillater det , så ønsker jeg å gjøre dette til en enormt frodig sommer, med spiselige vekster, duftende planter, bare vakre planter og kanskje også noen helt nye planter for hage,terrassekasse og krukker. 

Bildet tok jeg da min Askrot-avlegger blomstret for første gang i fjor etter 6-7 år. Den kalles også for "Moses brennende busk" på folkemunne,grunnet et oljelignede sekret den skiller ut. En av de "bare vakre" planter i min hage.