Hvor er våren.

Berberis med høstfarge ved Henie Onstad kunstsenter

 Nå synes jeg at kulda har vart lenge nok. Vinduskarmen i vår stue er stappfull av georginer, Mårbackapelargonia og Dronning Ingrid pelargonia som vokser om kapp. For ikke å nevne blomstererter, cosmos(pyntekorg) oliventreet mitt og 2 stk avocadotrær i miniformat.

Jeg var jo så optimistisk at jeg gikk til innkjøp av et plastikkdrivhus til å feste oppå pallekarmen. Joda det gikk så fint så , helt til "blåsebortdagene" kom. 3 dager på rad måtte jeg ut i lia å lete etter drivhus deler. Nå er det festet til pallekarmen med skruer og har holdt seg på plass. Kuldegrader er et større problem, men utrolig nok så har cosmos, persillerot mm. klart seg gjennom de siste ca. 14 dagers kuldenetter.

Kvann og ramsløk titter nå opp og strekker seg mot vårsola. De fleste rosene er beskåret og nå er det brinebær og bjørnebær som skal til pers.

Om rundt en uke, så har vi fullt flor av tulipaner, narsisser og allium. Per dags dato blomstrer krokus,chinodoxa og Scilla var. Puschinia. Bilder av løkblomstring 2017 og av georgineknollene som jeg plantet tidligere i vår følger.

I dag fikk jeg frøpakker fra Impecta frø: Jordmandel, asparges,en spiselig chrysantemum og monarda(hestemynte)Da blir det frem med såjord og potter igjen.