Det våres

Knoller av sommergeorginer etter vinterlagring

Slipp plantene løs det er vår, var min første tanke idet jeg våknet til et yrende liv i hagen i morges. Blåmeisen plystrer: Snart vår, snart vår, snart vår og det formelig fosser smeltevann fra alle takrenner og drypper fra de tidligere så frostkledde grener på alle trærne.

Min bedre halvdel, eller sofabonden, kakemonsen osv., har hjulpet meg å bære jordsekker ned til vaskekjelleren, som denne uka skal være mitt tilholdssted i de ledige stunder mellom trening, turgåing og korsang.

I dag har jeg renset fjorårets knoller av georginer, eller Jørginer som man sa i gamle dager(jeg sier det ennå), samt den siste begoniaknollen som har overlevd vinteren(buh-hu, de blomstene var jo så fine og knallorange) dette er vel fjerde sesongen jeg har overvintret georgine-knoller og plantet de i førsten av mars, hvorpå de har belønnet oss med nokså rik blomstring fra St.hans og utover til frosten kommer. Desverre så har georginer en veldig ondskapsfull fiende, nemlig brunsneglen, men nå kommer jo leopardsneglen og spiser dem, så da har min sneglebøddel(les samboer), fått drahjelp i avrettingen av disse . I`m so happy....

I mange år har jeg ønsket meg et helt bed med bare georginer i blanding. høye og lave gule ,røde, hvite, lilla etc. kanskje drømmen blir sann i sommer.

Men uansett: Under tittelen driving av knoller følger bilder av min vårprosess i startgropen, men enkle beskrivelser i driving av Jørgineknoller og 1stk.begoniaknoll