Bilder fra inn og utland

5. feb, 2017

Delphinium, Riddersporer i min have.

5. feb, 2017

For å komme gjennom vinteren så hjelper det å "være" i sommeren titt og ofte i tankene. Jeg var nok mere et vintermenneske tidligere, med skigåing, aking, skøyter og alt som fulgte med den årstiden. Nå er lysten til å være i denne årsitiden utkonkurrert av redselen for å falle å brekke noe, eller bli forkjølet og ikke å få trent grunnet feber ol som gjerne slenger seg på denne tilstanden.(Jo, jeg har brodder og noen veldig fine også med både kjetting og pigger)

Med å være i sommeren mener jeg å puste sommertanker med hele kroppen og sinnet, glede seg til den første blåveis, hestehov, snøklokke, ja alt som forbindes med vår, for deretter å la tankene fare til såing av gulerøtter, maineper, grønnkål og sukkererter. Man blir helt plantenerd av mindre. Hvor lenge kan man sitte å drømme seg bort i sommerverdenen sånn i hverdagen da , på en ellers gusten vinterdag? Prøv bare: Se for deg haven din eller et annet grønt sted(gjerne med øynene lukket og bena høyt) Tenk at du er ute på en spasertur i dette"paradiset" og prøv å fokusere på planter du har et spesielt forhold til, et "grøntprosjekt" du ønsker å realisere, eller steder du drømmer om å besøke, men hittil bare har lest om eller sett på bilder. Ta 3-4 dype pust inn med nesen og ut gjennom munnen og senk skuldrene. Dette er din verden for 10.min? 20min?

Håper at du nøt dette om du prøvde min metode for sikker overlevelse av den kalde årstiden.

Under følger et dikt jeg fant som sier noe fint om sommer.

Hilsen en som forhåpentlig snart er frisk fra en kjempeirriterende vinterforkjølelse.

5. feb, 2017

"Verden er grå!" Nei, verden er deilig,
sommernatten så lun og så lang.
"Somren er død!" Nei, nu er det sommer:
sommer i sindet og sol i min sang.
Og jeg har alverdens guld i min taske,
mynt i min lomme og vin på min flaske.
Og jeg har en hue med bånd og med rose
og fillet er både min sko og min hose.
Og jeg er konge i berget det blå
og du er et trold, du elendige grå.
Og jeg tør knipse dig op i din næse,
og jeg tør håne dig ret op i fjæset:
"Trold, har du blommer,
jasmin og viol,
sange om sommer,
digte om sol?"

Vilhelm Krag
5. feb, 2017

Ton i ton bed, men også høydeforskjeller, ulik bladform, blomstrende/ikke blomstrende planter brukt i en fin samplanting