Fotoalbum

Spasertur i Kjaglidalen september 2016

Du kommer hit enten ved å ta buss mot Sollihøgda og gå fra toppen og ned, eller du kan hoppe av på holdeplassen ved Bjørum saga. Der er det også noen få parkeringsplasser om du kommer kjørende. Et alternativ er å parkere ved gamleveien opp til Isi avfallsplass og gå grusveien som går gjennom et lite gårdstun. Etter ca 7-8 minutters gange vil du være på rett vei og se dalen åpne seg. etterhvert kommer man til ei bru, og da kan du velge å gå venstre side eller gå over brua og fortsette oppover. Etter cirka 30 minutters gange kommer du til Kjaglienga som visstnok er et under bruk av Tandberg gård. Her er fraflyttet, men det blir holdt istand. Har ingen bilder fra dette stedet, men tenkte å knipse til våren og midt på sommeren med noe mere blomsterflor og fullføre turen helt opp til Sollihøgda.

Virkelig en bortglemt perle er denne dalen, med bra tilgjengelighet for alle kategorier av turgåere mesteparten av turen.Her er rasteplasser og badeplasser for den som hæler temperaturen på vannet. Den botanisk interesserte finner mange planter her som ikke nødvendigvis vokser over alt, men det er jo et naturreservat, så bare se og ta gjerne bilder men ikke røre eller ta avleggere. Jeg tok mange flere bilder, men har lagt ut et lite utvalg fra denne turen, som var en av flere til samme destinasjon i fjor.

De siste bildene er fra den restaurerte ulvestua på Isi. i disse ulvedebattider, så ble jeg nysgjerrig på hvordan disse fellene fungerte. Man la en saueskrott på "brettet" og når ulven hoppet bort for å ta byttet, så datt han nedi "Gråbein" og så var ikke han mer heller.

Nå gleder jeg meg til våren, for da er det sikkert liv og røre i denne vakre dalen