27. okt, 2016

Bøllete skjærer og løvfall

Nå har jeg akkurat tatt en titt på alle løkbedene, for å sjekke om den "innpåslitne" skjæreflokken har vært på tokt igjen. Det er helt utrolig hvor moro det kan være å nappe opp nysatte løker for så å slippe dem ned i en annen ende av hagen. Fra sidelinjen har det kommet en rekke forslag om hva som kan gjøres for å unngå dette(sprettert etc.), men de er jo mine venner, så hva holder man ikke ut med. Navnebrikker som jeg på  provisorisk måte laget av striper med gamle isbokser og merket med de fine løknavnene, blir selvfølgelig nappet opp, tygget på og spyttet ut igjen.(Meitemark og brødsmuler smaker nok bedre....) Mafia!

Det som er positivt er de vanvittig nydelige høstfargene på løvtrær og planter. Desverre ble det ikke knipset noen bilder i dag, men det må jeg selvfølgelig få gjort.

Mine innhøstede frø og urter er snart tørre og klare for oppbevaring. Salvieblader er allerede i bruk som forkjøleleseste og det funker. Timian har jeg brukt i løksuppe og i Coq au vin, men det er jo også en bra urtete mot sår hals. På vent har jeg grønnmynte og rosenmynte som også er gode teer i høstkveldene. Blir spennede å smake spesielt på rosenmynte som jeg har hatt for første gang i år Den ble med hjem fra vårens hagemarked på Vøyen Gård. Et lite bilde av peppermynte i blomst følger dette innlegget. Å som jeg allerede gleder meg til vår(Joda ,til julen også)

Ha en koselig høstettermiddag til alle.